Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Experți FMI vin la Chișinău: Iată ce vor face

© AFP 2024 / Mandel NganLe Fonds monétaire international (FMI)
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova
Abonare
O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional se va afla într-o vizită de lucru în Republica Moldova, înaintea alegerilor generale locale.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Experți ai Fondului Monetar Internațional vor analiza, în perioada 2–8 octombrie 2019 „informația privind evoluțiile economice recente” și vor discuta „politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale, inclusiv în contextul Bugetului de Stat pentru anul 2020”, scrie FMI într-un comunicat oficial.

Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Va primi sau nu Republica Moldova bani de la FMI: Ce a decis Consiliul

Ultima vizită a echipei de experți ai FMI, condusă de Ruben Atoyan, a avut loc în perioada 26 iunie – 10 iulie 2019. În urma discuțiilor în contextul evaluării Programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare, Consiliul de directori executivi al Fondului Monetar Internațional a finalizat, pe 20 septembrie, a patra și a cincea evaluare a Programului Republicii Moldova, prin Mecanismul extins de creditare și Mecanismul de finanțare extinsă.

Astfel, Republica Moldova poate accesa suma totală 46,1 milioane de dolari SUA. Tot atunci a fost extinsă durata programului, până la 20 martie 2020, și a fost modificat graficul de debursare, pentru a permite finalizarea cu succes a programului.

Fluxul de știri
0