Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

După 15 ani de la săvârșirea infracțiunii, adus în fața instanței - Detalii

© Fotolia / jinga80Cătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat care a făcut parte dintr-un grup criminal a fost găsit după 15 ani de la săvârșirea infracțiunii și dus în fața judecătorilor.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în instanța de judecată dosarul penal de învinuire a ultimului membru al unui grup criminal organizat în traficarea a 10 persoane, adulte și copii, acum 15 ani. 

Anchetatorii români fac percheziții în casa lui Gheorghe Dinca  - Sputnik Moldova
Societate
Dezvăluiri explozive: Republica Moldova și România, pe harta rețelelor de prostituție

Individul a fost găsit și dat pe mâna justiției după 15 ani de la traficarea ființelor umane. În consecință, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 20 de ani sau detenție pe viață. La această etapă, infractorul se află în arest. Grupul criminal a traficat zece persoane, dintre care două minore. Una dintre victime a încercat să scape din mâinile traficanților și a sărit de la etajul șase al unui bloc locativ din Moscova. Astfel, ea a suferit leziuni corporale grave.

Ceilalți membri ai grupului au fost condamnați la închisoare pe un termen de până la 18 ani. Activitatea grupului criminal organizat pe care procurorii l-au destructurat și-a desfășurat acțiunile ilegale în anii 2002-2004. Grupul era format din șapte membri activi care, în anii 2006-2008, au fost condamnați la închisoare pe un termen de la 15 la 18 ani.

Fluxul de știri
0