Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Adevăratul motiv pentru care Andrei Năstase își dorește funcția de primar al Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Comentatorul politic și publicistul Igor Volnițchi spune de ce liderul PPDA își dorește fotoliul de primar al Chișinăului: „Este clar că dl Năstase nu va recunoaște acest lucru, dar pentru consultanții politici este evident”.
Adevăratul motiv pentru care Andrei Năstare își dorește funcția de primar al Capitalei

Andrei Năstase avea obligația morală față de votanții săi din 2018 să candideze la scrutinul local din 20 octombrie pentru a-și îndepli angajamentele făcute. Declarația îi aparține comentatorului politic Igor Volnițchi și a fost făcută în cadrul emisiunii „Atitudini”, de la Radio Sputnik Moldova.

„Dl Năstase este ostatic al unei situații care s-a creat în ultimul an. El a fost ales primar al capitalei în 2018 însă a fost lipsit de mandat. Ne amintim bine în ce condiții s-a produs acest lucru. Dacă nu candida la acest scrutin, Andrei Năstase risca să fie acuzat de o bună parte din alegătorii săi din Capitală că atunci, neavând altă ocupație, a venit în fața oamenilor și a cerut votul de încredere, iar acum când poate prelua mandatul și poate duce la îndeplinire toate acele promisiuni, preferă să stea într-un fotoliu călduț”, a declarat publicistul Igor Volnițchi.

Și acesta nu este singurul motiv ce l-a determinat pe Andrei Năstase să facă acest pas. Potrivit lui Igor Volnițchi, funcția de primar al Capitalei reprezintă singura șansă a liderului PPDA de a ieși din umbra Maiei Sandu.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Societate
Sondaj: Ion Ceban și Andrei Năstase vor trece în turul doi

„Și mai este o situație. Andrei Năstase nu are ce căuta la guvernarea ACUM, pentru că poziționarea lui nu este cea mai reușită. El este doar un membru al echipei Maiei Sandu. Încet, încet, autoritatea Maiei Sandu se răsfrânge asupra autorității lui Andrei Năstase în detrimentul lui Andrei Năstase. El este perceput doar ca unul din cei care o asistă pe Dna Sandu să guverneze țara. Andrei Năstase, fiind lider politic, nu-și poate permite acest lux. Respectiv, trebuie urgent să se repoziționeze”, adaugă Igor Volnițchi.

Comentatorul politic spune că funcția de primar al Chișinăului reprezintă o nouă șansă pentru cariera politică a liderului PPDA.

„Să nu uităm de enorma importanță politică a tribunei pe care o reprezintă Primăria Capitalei. De facto, devenind din nou primar al Capitalei, Andrei Năstase își redimensionează cariera politică și își deschide noi perspective. Este clar că el (n.r. Andrei Năstase) nu va spune acest lucru niciodată, dar pentru consultanții politici, acest lucru este evident. El încearcă să se repoziționeze și a ales o tactică, apropo, foarte bună”, conchide publicistul Igor Volnițchi.

Amintim că 19 candidați se vor lupta pe 20 octombrie pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit sondajelor, Andrei Năstase și Ion Ceban ar fi cei care se vor confrunta în turul doi al scrutinului local.

Fluxul de știri
0