Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele mai mari și mai ieftine chirii din Londra: În ce sectoare se află

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Лондон
Города мира. Лондон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A plăti chirie în Londra face parte din viaţa celor mai mulţi români care locuiesc şi lucrează în capitala Marii Britanii. Un portal britanic a realizat o listă cu zonele unde se plătesc cele mai scumpe şi cele mai ieftine chirii din Londra.

BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik, Doina Crainic. În Londra sunt 61.790 de case închiriate, chiria în capitală costând în medie 1.727 de lire sterline pe lună, ceea ce înseamnă că veniturile lunare ale proprietarilor ajung la 106,7 milioane de lire sterline, potrivit mylondon.news

Дом  - Sputnik Moldova
Societate
Fiscul a aplicat amenzi persoanelor care dau în chirie imobile fără a semna contracte

Însă prețurile chiriilor în Londra au crescut în ritmuri diferite în diferite cartiere. Londonezii cheltuie o sumă uriaşă din salariu, în medie 60%, pentru chirie.

În medie, preţul unei chirii este de 1.727 de lire sterline, iar venitul mediu în capitală este de 2.491 de lire. Rezidenții celui mai accesibil cartier, Bromley, plătesc pentru chirie 44,7% din veniturile lor.

Cele mai scumpe chirii sunt în centrul Londrei, în Kensington și Chelsea, unde, în ciuda venitului mediu lunar relativ mai ridicat, de 2.900 de lire sterline, chiria reprezintă 83,7% din veniturile respective, la o chirie în medie de 2.427 de lire pe lună.

Camden, unde venitul mediu este de 2.750 de lire sterline, iar preţul mediu al unei chirii este de 2.000 de lire sterline, este al doilea cel mai puțin accesibil cartier.

Brent, cartierul unde, potrivit ziarulromanesc.net, sunt cei mai mulţi români din Londra, deși este cel de-al patrulea cartier cu cel mai mic venit din capitală, de 2.080 de lire sterline pe lună, este al treilea cel mai puțin accesibil cartier londonez.

Aceasta deoarece chiriile medii din zonă sunt de 1.500 de lire sterline, ceea ce reprezintă aproximativ 72,7% din venituri.

Hackney este pe locul patru pe listă. Newham, Enfield şi Barking and Dagenham sunt cartierele cu cele mai mici venituri medii din Londra, toate având un venit mediu de 2.076,10 lire pe lună.

Chei - Sputnik Moldova
Societate
Îi privește pe toți moldovenii care dau apartamente în chirie: Iată ce vor trebui să facă

Newham este al șaptelea cartier cel mai puțin accesibil din Londra. Chiriile ajung aici în medie la 1.400 de lire sterline, reprezentând 67,4% din salariile locuitorilor.

În Enfield preţul chiriilor este în medie de 1.275 de lire sterline, ceea ce reprezintă însă 61,4% din venituri. Doar în șase din cartiere ale Londrei chiriile medii reprezintă mai puțin de jumătate din venitul mediu al locuitorilor.

Datorită preţului relativ mic al chiriilor, în jur de 1.200 de lire sterline pe lună, Barking este încă relativ accesibil, locuitorii plătind pe chirie 57,6% din veniturile lor.

În Bexley, Sutton, Havering și Croydon sunt cele mai mici chirii din Londra, în medie de 1.100 de lire sterline pe lună.

© Photo : My LondonPrețuri chiri în Londra
Cele mai mari și mai ieftine chirii din Londra: În ce sectoare se află  - Sputnik Moldova
Prețuri chiri în Londra
Fluxul de știri
0