Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mașini distruse în gropile din țară: Iată cum își pot recupera șoferii banii

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Iachimciuc
Alexandru Iachimciuc  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sute de șoferi și-au stricat deja mașinile din cauza craterelor apărute pe drumurile din țară. Avocatul Alexandru Iachimciuc a oferit sfaturi utile pentru conducători. Iată cum își pot recupera paguba cauzată de gropile din asfalt.
Mașini distruse în gropile din țară: Iată cum își pot recupera șoferii banii

Un conducător auto care și-a avariat mașina într-o groapă trebuie să cheme imediat poliția, care fixează într-un proces verbal circumstanțele producerii accidentului. Ulterior, trebuie să identifice autoritatea responsabilă de întreținerea drumului, să supună automobilul unei revizii tehnice și eventual, cu un avocat, să meargă în instanță.

город тонет в грязи  - Sputnik Moldova
Societate
Fără cuvinte: Un bărbat era să se înece pe o stradă din Chișinău - Video

"Autoritățile care poartă răspunderea pentru calitatea drumului au obligația de a identifica și de a semnaliza în mod corespunzător apariția eventualelor gropi. Astfel, șoferul are dreptul să apeleze în instanța de judecată pentru ași recupera prejudiciu", a spus avocatul.

În cazul în care suportă o deteriorare imediată, vizibilă a automobilului, șoferul poate spera și solicita recuperarea prejudiciului, dar trebuie să fie pregătit pentru un proces lung, de cel puțin un an.

"Adesea, persoana face un calcul înainte de a apela la serviciile unui avocat sau la o expertiză. Toate acestea necesită unele cheltuieli. De aceea, nu toți oamenii consideră că este oportun să acționeze în instanța de judecată", a punctat Iachimciuc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0