Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum să-l înveți pe copil să-și organizeze eficient timpul – sfaturi pentru părinți

© Sputnik / Miroslav RotariEliada Balkan
Eliada Balkan - Sputnik Moldova
Abonare
Cum să-i ajutăm pe copii să-și planifice corect ziua? Cum să substituim tabletele și telefoanele mobile prin activități mai utile? Există o metodă originală - Cactus Planner Junior, despre care a vorbit în studioul Sputnik Moldova, inițiatoarea ideii Eliada Balan.
Cum să-l înveți pe copil să-și organizeze eficient timpul – sfaturi pentru părinți

Eliada Balan este o tânără de 25 de ani din Chișinău care a alcătuit o metodă inedită - Cactus Planner Junior, destinată copiilor de la 6 la 13 ani. Această metodă reprezintă o agendă planner după care se conduc copiii pentru a-și planifica eficient timpul.

Natalia Toma - Sputnik Moldova
Majoritatea părinților fac această greșeală: Vezi unde gafează în educația copiilor

"Am elaborat o agendă care cuprinde lucrurile de bază pe care trebuie să le facă pe parcursul zilei un copil pe lângă rutina școlară -  trezirea de dimineață cu un zâmbet, igiena personală, aranjarea pătucului, ajutor în treburile casnice, menținerea curățeniei, lectură, orele de luat masa, somn și altele", a explicat Balan.

Astfel, în agendă este elaborat un calendar zilnic ce conține diverse imagini, iar copilul trebuie să bifeze ce a reușit să facă pe parcursul zilei. Tot aici, copilul are suficient spațiu liber pentru a-și împărtăși gândurile și emoțiile.

"Aceste plannere sunt elaborate special pentru copii pentru a-i ajuta să-și formeze diverse obiceiuri, să-și planifice zilele și activitățile. În plus, copilul va găsi diverse activități de logică, recreere și curiozități", a spus Eliada Balan.

Potrivit ei, Cactus Planner Junior îi ajută pe copii să devină mai ordonați, atenți, responsabili și organizați.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0