Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cresc salariile medicilor: Iată cine va ridica 1000 de lei pentru o noapte de muncă

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Din 1 octombrie 2019 vor fi majorate salariile medicilor care lucrează în tura de noapte, dar și ale asistenților medicali, personalului auxiliar și infirmierelor care fac de gardă pe timp de noapte.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale a publicat într-un buletin informativ schema după care vor fi majorate salariile medicilor, asistenților medicali, personalului auxiliar și infirmierelor care lucrează în tura de noapte, care este încadrat în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Солдаты Нацармии Молдовы. Архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Cine lovește Armata Națională: Iată ce s-a întâmplat cu un grup de soldați din Bălți

Din 1 octombrie 2019, plățile vor crește de câteva ori în comparație cu cele existente și se vor efectua în mărime fixă ajungând până la 1000 de lei brut pentru o tură, conform specialității și unității în care activează angajatul.

Și anume, o mie de lei pentru o noapte de gardă vor ridica medicii din secțiile de anestezie și terapie intensivă ale spitalelor republicane și municipale, pe când cei din spitalele raionale – doar 700 de lei.

După care urmează medicii care fac ture de noapte în secțiile de chirurgie, obstetrică și toxicologie din spitalele republicane și municipale – 850-700 de lei pentru o noapte de gardă, iar cei din spitalele raionale – doar 600-500 de lei.

Cele mai mici plăți pentru serviciul de noapte le vor ridica personalul auxiliar și infirmierele din departamentele și unitățile de primire urgentă: cei din spitalele republicane și municipale vor ridica 200 de lei pentru o noapte, iar cei din spitalele raionale – doar 190 de lei.

© Photo : Ministerul Sănătății Plata (supliment fix) acordată pentru munca pe timp de o noapte (o gardă) în instituțiile medicale
Cresc salariile medicilor: Iată cine va ridica 1000 de lei pentru o noapte de muncă - Sputnik Moldova
Plata (supliment fix) acordată pentru munca pe timp de o noapte (o gardă) în instituțiile medicale

Responsabilii din cadrul Ministerului sănătății mai precizează că această schimbare vine să soluționeze insuficiența cadrelor medicale în turele de noapte, dar și creșterea motivației financiare, luând în considerare surmenajul personalului medical în orele de noapte dar și arderea profesională.

Fluxul de știri
0