Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine lovește Armata Națională: Iată ce s-a întâmplat cu un grup de soldați din Bălți

© Sputnik / Rodion ProcaСолдаты Нацармии Молдовы. Архивное фото
Солдаты Нацармии Молдовы. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Responsabili din cadrul Statului Major al Armatei Naționale au dat detalii privind cazul unui grup de soldați din municipiul Bălți.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Un grup de soldați din Brigada de Infanterie Motorizată nr. 1 „Moldova” din Bălți a ajuns în spital. Informația a fost confirmată pentru Sputnik ofițerul de presă al Statului Major, Ala Diaconu.

Exerciții în cadrul aplicațiilor internaționale „Scutul de Foc 2016”. - Sputnik Moldova
Bulboaca: aplicații cu participarea militarilor din RM, România și SUA

Ea precizat că militarii se află în carantină, sub supravegherea medicilor. Cel mai probabil este vorba de un enterovirus transmis prin picături de secreție nazofaringiană, ce conțin agenți patogeni expulzați în aer prin tuse, strănut, sau chiar simplă conversație.

Ala Diaconu a spus că acum este greu de stabilit numărul exact al bolnavilor, dar a precizat că starea sănătății unor soldați s-a ameliorat deja și ei nu mai au nevoie de ajutor.

Cei bolnavi sunt militari în termen, dar și în bază de contract.

Pe de altă parte, internauții au scris pe rețelele de socializare că o rudă a unui soldat afectat de boală a afirmat că ar fi vorba de o infecție alimentară.

Fluxul de știri
0