Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Olesea Stamate este nemulțumită de deciziile Adunării Generale a Judecătorilor - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariOlesea Stamate
Olesea Stamate - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Justiției a venit cu o reacție pe Facebook referitor la deciziile care au fost luate la Adunarea Generală a Judecătorilor.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Ministrul Justiției, Olesea Stamate, consideră deciziile Adunării Generale a Judecătorilor o ”adevărată sfidare a legii și a conceptului de justiție”.

Maia Sandu despre noul investitor al Aeroprtului Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Maia Sandu, despre Adunarea Generală a Judecătorilor: Au fost încălcate procedurile

Ea consideră că evenimentul a fost organizat cu încălcarea evidentă a mai multor norme legale.

”Desfășurarea în lipsa cvorumului și prin nesocotirea temeiurilor legale de retragere a mandatului membrilor CSM. Judecătorii își pot și trebuie să-și aleagă singuri organele de asigurare a independenței sistemului, însă acest lucru trebuie făcut în strictă conformitate cu normele legale. Or, ce fel de judecători avem, dacă ei sunt cei care dau exemplu cetățenilor că legile pot fi încălcate, că interesul personal e mai presus de lege?”, a scris Olesea Stamatin pe Facebook. 

Aceasta a conchis referindu-se la necesitatea de a se continua reformarea justiție, inclusiv prin evaluarea externa a judecătorilor.

Fluxul de știri
0