Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu, despre Adunarea Generală a Judecătorilor: Au fost încălcate procedurile

Abonare
Premierul Maia Sandu a venit cu o reacție pe Facebook referitor la Adunarea Generală a Judecătorilor care s-a desfășurat ieri.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Premierul Maia Sandu a criticat dur organizarea Adunării Generale a Judecătorilor în data de 27 septembrie.

Фемида - Sputnik Moldova
Societate
Adunarea Generală a Judecătorilor a revocat din funcție 7 membri ai CSM

Oficialul consideră că aceasta a fost organizată cu ”încălcarea flagrantă a procedurii”. Potrivit prim-ministrului, adunarea a avut loc în lipsa cvorumului prevăzut în mod imperativ de lege și prin ”nesocotirea temeiurilor legale de retragere a mandatului membrilor CSM”.

”Ca urmare, toate așa numitele decizii nu au efecte juridice și nu pot fi luate în serios. Cred cu tărie că doar judecătorii trebuie să decidă cine sunt membrii CSM delegați de aceștia. Însă este inadmisibil ca acest lucru să se întâmple prin eludarea flagrantă a prevederilor legale”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 

Premierul a mai scris că ceea ce s-a întâmplat ieri demonstrează că este imposibilă autocurățarea sistemului judecătoresc. Ea mai mai scris că vor continua reforma Curții Supreme de Justiție și a sistemului judecătoresc în ansamblu, inclusiv prin evaluarea externă a judecătorilor.

Fluxul de știri
0