Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări majore la obținerea cetățeniei române, din 15 octombrie

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport românesc
Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care doresc să obțină cetățenia română trebuie să știe că, din 15 octombrie, vor interveni schimbări la depunerea dosarului. Autoritatea română pentru Cetățenie explică ce documente vor fi acceptate.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Din data de 15 octombrie, la depunerea dosarului de obținere a cetățeniei române vor fi acceptate doar documentele cu traduceri legalizate care respectă transliterația latină din pașaportul petentului.

Potrivit Autorității române pentru Cetățenie, schimbarea a fost făcută pentru evitarea neconcordanțelor apărute între numele petenților din documentele străine și numele acestora din documentele românești (documente emise pe baza traducerilor legalizate ale certificatelor de naștere).

Carte de identitate românească - Sputnik Moldova
În atenția moldovenilor care dețin cetățenia română: Se schimbă cărțile de identitate

Amintim că la înregistrarea dosarelor privind cetăţenia română este obligatorie depunerea a două fotografii color de dată recentă format 3.5 cm X 4.5 cm (măsură aplicabilă începând cu data de 02.07.2018), precum şi prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată (cu traducere în limba română legalizată / supralegalizate / apostilate, dacă este cazul, în funcție de situația specifică articolului de lege în temeiul căruia este formulată cererea), în cazul documentelor emise de autorităţile altor state, sau în copie simplă în cazul documentelor emise de autoritățile române.

De asemenea, nu sunt acceptate acte laminate (plastifiate), întrucât elementele particularizante ale documentelor originale au fost deteriorate în urma laminării. În situația în care solicitantul nu prezintă originalul fiecărui document care se regăsește în copie în dosarul constituit, cererea privind cetățenia română nu va fi înregistrată de angajatul ANC, petentul fiind îndrumat în vederea reglementării situației și depunerea ulterioară a dosarului.

Fluxul de știri
0