Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Potop în Moldova: Sute de salvatori au intervenit în sudul țării - Foto, Video

Abonare
Sute de salvatori din sudul Republicii Moldova au fost ridicați pe alertă în dimineața de 27 septembrie. A fost verificată reacția și dotarea efectivului prin simularea unor inundații în urma ploilor abundente.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Peste 300 de salvatori din cadrul direcțiilor situațiilor excepționale regionale Hâncești, Căușeni și UTA Găgăuzia a IGSU au fost ridicați pe alertă în dimineața zilei de vineri, 27 septembrie.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a dispus desfășurarea unei simulări de inundații catastrofale în urma unor ploi abundente, a precizat Serviciul de presă al instituției.

Astfel au fost testate și analizate capacitatea de intervenție și timpul de reacție al salvatorilor, funcționalitatea echipamentelor din dotare, a tehnicii utilizate în descarcerare, incendii, deblocări din dărâmături, precum și a autovehiculelor cu tracțiune sporită, folosite în condiții grele de iarnă.

Последствия ливня - Sputnik Moldova
”Potop” în Moldova: Salvatorii au intervenit la Cahul – Video

Potrivit scenariului aplicației, în urma ploilor abundente din Republica Moldova, în mai multe bazine acvatice a fost înregistrată creșterea nivelului apei, iar în unele regiuni au fost raportate localități inundate.

În localitatea Cneazevca, raionul Hâncești, conform scenariului exercițiului, apele s-au revărsat peste digul de protecție, iar salvatorii au intervenit pentru consolidarea barajului de protecție.

Conducerea IGSU dispune asemenea testări ale angajaților de cel puțin două ori pe an, pentru a spori capacitatea de reacție a efectivului.

În viitorul apropiat, este posibilă alertarea în mod similar a salvatorilor din alte subdiviziuni regionale și municipale ale IGSU.

Fluxul de știri
0