Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce au discutat la Moscova Kozak și Krasnoselski

Abonare
La Moscova a avut loc întrevederea liderului transnistrean Vadim Krasnoselski cu reprezentantul special al președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak.

TIRASPOL, 27 sept – Sputnik, Irina Leahova. La Moscova a avut loc întâlnirea liderului Transnistriei, Vadim Krasnoselski, cu vicepremierul Rusiei, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak. Cei doi au menționat intensificarea contactelor de lucru, care au fost inițiate în iunie curent.

„Am discutat aspectele ce țin de cooperarea comercial-economică, constatând o creștere în ultimele luni a circulației mărfurilor între Transnistria și Rusia. Am vorbit și despre alte direcții de colaborare bilaterală reciproc avantajoasă”, a comunicat serviciul de presă al liderului transnistrean.

Întrevederea vicepremierului pentru Reintegrare, Vasile Șova, cu reprezentantul special al Rusiei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Serghei Gubarev, și reprezentanții MAE al FR - Sputnik Moldova
Politică
Șova a discutat cu Gubarev reglementarea conflictului transnistrean

Nu a fost trecută cu vederea nici situația privind reglementarea conflictului transnistrean.

Participanții la întâlnire au discutat și despre perspectivele ședinței în formatul „5+2” care urmează să se desfășoare pe 8 – 10 octombrie la Bratislava.

În cadrul întrevederi, interlocutorii au subliniat de asemenea aspectele problematice de pe agendei negocierilor, precum și propunerile părții transnistrene adresate comisiei interguvernamentale.

Fluxul de știri
0