Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șova a discutat cu Gubarev reglementarea conflictului transnistrean

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaÎntrevederea vicepremierului pentru Reintegrare, Vasile Șova, cu reprezentantul special al Rusiei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Serghei Gubarev, și reprezentanții MAE al FR
Întrevederea vicepremierului pentru Reintegrare, Vasile Șova, cu reprezentantul special al Rusiei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Serghei Gubarev, și reprezentanții MAE al FR - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare Vasile Șova a punctat prioritățile Chișinăului în procesul de negocieri, precum și viziunea Guvernului Republicii Moldova într-un șir de probleme actuale.

CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare Vasile Șova a discutat cu reprezentantul special al Rusiei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Serghei Gubarev, și reprezentanții Ministerului de Externe al Federației Ruse probleme ce țin de reglementarea conflictului transnistrean.

Днестр  - Sputnik Moldova
Politică
Autoritățile de la Chișinău se vor deplasa în stânga Nistrului fără aviz prealabil

Serviciul de presă al Biroului de Reintegrare a comunicat că dialogul oficialilor s-a axat pe ultimele evoluții înregistrate în negocierile privind reglementarea transnistreană, precum și pe evoluția interacțiunii pe platforma reprezentanților politici și cea a grupurilor de lucru sectoriale. În afară de aceasta, părțile au discutat despre nivelul de implementare a înțelegerilor convenite în așa-numitul pachet „Berlin plus”. Participanții la discuție au făcut de asemenea un schimb de opinii și idei privind căile posibile de impulsionare a procesului de identificare și de punere în aplicare a unor soluții viabile pentru chestiunile curente de pe agenda negocierilor.

Vicepremierul a relevat prioritățile Chișinăului în procesul de negocieri, poziția Guvernului Republicii Moldova într-un șir de probleme actuale.

Șova a menționat că „pe viitor eforturile principale vor fi concentrate asupra reluării discuțiilor în formatul de negocieri „5+2”, pe aspecte instituționale și politice, în vederea stabilirii perspectivelor procesului de reglementare, cu determinarea unui model de statut juridic special pentru regiunea transnistreană, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și în limitele frontierelor recunoscute de comunitatea internațională.

De menționat că, începând cu data de 16 septembrie 2019, a fost anulat mecanismul de notificare scrisă prealabilă pentru vizitele private ale oficialilor din Republica Moldova efectuate în localitățile din regiunea transnistreană. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul negocierilor privind reglementarea conflictului transnistrean.

Fluxul de știri
0