Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerea noului procuror general a fost oprită: Ce s-a întâmplat

© Sputnik / Miroslav RotariProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Superior al Procurorilor a oprit concursul pentru alegerea noului procuror general la care erau înscriși 7 candidați. Aceasta, după ce Parlamentul a modificat procedura de alegere a procurorului general.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Concursul în urma căruia urma să fie ales noul procuror general al Republicii Moldova a fost stopat prin decizia Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), întrunit în ședință vineri, 27 septembrie.

Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Politică
Demiterea procurorului general: Se impun noi reguli

Urmare a deciziei, dosarele celor șapte candidați care s-au înscris în concurs vor fi respinse.

Consiliul Superior al Procurorilor a luat această decizie după ce Legea cu privire la Procuratură, inclusiv procedura de alegere a noului procuror general, au fost modificate de Parlament (Legea nr.128 din 16 septembrie 2019 pentru modificarea Legii nr.3/2016 cu privire la Procuratură).

Conform noii proceduri, CSP va alege candidatul la funcția de procuror general dintre candidații care vor fi propuși de o comisie formată de Ministerul Justiției.

Ulterior, candidatul ales de CSP îi va fi prezentat pentru desemnare președintelui Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0