Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Adevărul despre turismul în Moldova: Un expert spune cum stau lucrurile de fapt

© Sputnik / Miroslav RotariDiana Lazăr
Diana Lazăr - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De Ziua Mondială a Turismului, celebrată pe 27 septembrie, expertul în turismul vitivinicol Diana Lazăr a vorbit despre realizările, perspectivele și obiectivele în domeniul viticulturii și industriei turistice din țara noastră.
Adevărul despre turismul în Moldova: Un expert spune cum stau lucrurile de fapt

Vinul moldovenesc a devenit un simbol și o carte de vizită a Republicii Moldova. Din anul 2015, numărul cramelor care oferă servicii de turism sunt în continuă creștere. Astăzi ne putem bucura de acele 20 de crame din toate regiunile țării, care oferă o mulțime de servicii pentru turiști: tururi, degustări ghidate, masterclass-uri, plimbări cu bicicleta, maratoane prin vie, ș.a.

"Turismul vitivinicol nu înseamnă doar vinul propriu-zis, ci este un turism de experiență, care adună în jurul său diverse activități", a subliniat Diana Lazăr.

Moldova a înregistrat un adevărat progres și o dinamică pozitivă  în industria vinului, fapt ce a generat creșterea numărului turiștilor în țara noastră.

"În 2018, Republica Moldova a înregistrat o creștere cu 70 la sută a numărului de cetățeni străini care au vizitat-o, față de 2015. Tot în acel an, numărul vinăriilor care oferă servicii turistice s-a dublat, iar numărul vizitatorilor de destinații turistice vitivinicole a crescut cu 20 la sută. În anul 2018, țara noastră a fost vizitată de aproximativ 164 de mii de turiști", a declarat Lazăr.

Descoperă Moldova: Destinația turistică care atrage mii de turiști în țara noastră - Video - Sputnik Moldova
Video
Descoperă Moldova: Destinația turistică care îi uimește pe turiști - Video

Diana Lazăr spune că acest succes se datorează muncii enorme efectuate de specialiștii în domeniu, lucrului în echipă și dorinței de a exploata împreună și a uni potențialul de cooperare. Cele peste 25 de vinării din țară, pensiuni, agenții de turism și ghizi profesioniști sunt principalii actori ai lanțului valoric al industriei turismului.

"Astăzi avem un produs vitivinicol de standarde europene, compatibil cu cele mai înalte filtre de calitate și cu multe medalii câștigate la concursuri internaționale. Avem cu ce ne mândri", a afirmat ea.

În același timp, Diana Lazăr a vorbit și despre importanța sărbătorii naționale Ziua Vinului, care se va desfășura pe 5-6 octombrie. Ce surprize pregătesc organizatorii în acest an aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0