Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri 2019: Concurenții electorali pot lua credite fără dobândă

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Concurenții electorali pot solicita credite fără dobândă pentru desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile din 20 octombrie.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Concurenții electorali pot solicita credite fără dobândă pentru susținerea materială a campaniilor electorale pentru alegerile locale generale și cele parlamentare noi din 20 octombrie. Condițiile oferirii acestora sunt stipulate în regulamentele elaborate și aprobate de Ministerul Finanțelor.

Выборы в парламент Молдовы 2019 избирательные участки выборы alegeri parlamentare - Sputnik Moldova
Societate
Parlamentul a introdus amenzi pentru agitația în ziua alegerilor

Beneficiari ai creditelor pot fi concurenții electorali: partidele, alte organizații social-politice și blocurile electorale, ai căror candidați la funcția de primar, consilier local și candidații independenți la aceste funcții sunt înregistrați de către consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale.

Aceleași condiții sunt valabile și pentru candidații la funcția de deputat în cele 4 circumscripții electorale uninominale: nr.17, 33, 48 și 50, unde, la 20 octombrie, se vor desfășura alegeri parlamentare noi.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a stabilit cuantumul creditului fără dobândă. Acesta constituie pentru fiecare partid politic, organizație social-politică și bloc electoral – 50 de mii de lei, iar pentru fiecare candidat independent – 10 de mii de lei.

Fluxul de știri
0