Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarație fără precedent la ONU: SUA, Rusia și alte 17 țări pun degetul pe rană - Video

© Photo : Twitter / Alex HazardSecretarul american pentru sănătate și servicii umane, Alex Hazard
Secretarul american pentru sănătate și servicii umane, Alex Hazard - Sputnik Moldova
Abonare
SUA și alte 18 țări pun degetul pe rană: ”Nu există niciun drept internațional la avort și acești termeni nu ar trebui folosiți pentru a promova măsuri și politici de avort”.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Declarație fără precedent astăzi în cadrul Adunare Generală a ONU. SUA, Rusia și alte 17 țări au făcut o declarație comună în care se afirmă că „nu există niciun drept internațional la avort”, iar utilizarea unor termeni ambigui care se referă la „dreptul” la avort în documentele ONU trebuie respinsă, potrivit lifesitenews.com.

În Declarația guvernului american este menționat că familia este „instituția fundamentală a societății și, prin urmare, trebuie susținută și consolidată” și confirmă „rolul protector al familiei” atunci când este vorba de educația sexuală a copiilor.

Secretarul american pentru sănătate și servicii umane, Alex Hazard, a făcut luni o declarație în cadrul unei reuniuni la nivel înalt a sesiunii generale a ONU în numele a „19 țări reprezentând peste 1,3 miliarde de oameni.”

Aceste țări sunt: ​​Statele Unite ale Americii, Bahrain, Belarus, Brazilia, Republica Democrată Congo, Egipt, Guatemala, Haiti, Ungaria, Irak, Libia, Mali, Nigeria, Polonia, Rusia, Arabia Saudită, Sudan, Emiratele Arabe Unite și Yemen.

”Mai multe națiuni s-au unit în jurul unui obiectiv pozitiv, constructiv: să-și concentreze atenția la nivel internațional asupra sistemului de sănătate care vizează îmbunătățirea sănătății și păstrarea vieții umane. Acesta este obiectivul activității mele în sistemul american de îngrijire a sănătății sub președintele Trump și acesta este obiectivul în care crede președintele Trump atunci când activează la nivel global”, a declarat Hazard.

​În declarație, 19 semnatari au solicitat statelor membre ONU „să li se alăture și să se concentreze asupra obiectivelor importante pentru extinderea oportunităților privind sănătatea pentru toți oamenii, în special pentru cei cu risc și/sau vulnerabilitate” și să se concentreze, împreună, pe probleme critice legate de accesul la îngrijiri medicale".

PS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca  - Sputnik Moldova
Ce spune Biserica Ortodoxă din Moldova despre avort?

”Nu acceptăm trimiteri la termeni și expresii ambigue, cum ar fi sănătatea și drepturile sexuale și reproductive, în documentele ONU, deoarece acestea pot submina rolul primordial al familiei și încuraja practici precum avortul în circumstanțe care nu întrunesc consens internațional și care pot să fie interpretate greșit de agențiile ONU ", se arată în declarație.

”Astfel de termeni nu iau în considerare suficient rolul cheie al familiei în sănătate și educație, precum și dreptul suveran al națiunilor de a pune în aplicare politici de sănătate în conformitate cu contextul lor național”, se arată în declarație.

”Nu există niciun drept internațional la avort și acești termeni nu ar trebui folosiți pentru a promova măsuri și politici de avort”.

Взрыв - Sputnik Moldova
Societate
Despre căsnicie, avort și vina pe care o poartă bărbații - ce spune un preot ortodox

În plus, potrivit declarației „familia este o instituție fundamentală a societății și, prin urmare, trebuie susținută și consolidată”. Semnatarii „susțin doar educația sexualității care apreciază rolul protector al familiei în această educație și nu supune riscurilor sexuale dăunătoare pentru tineri. "

"Prin urmare, solicităm Organizației Națiunilor Unite, inclusiv agențiilor ONU, să se concentreze pe eforturi specifice care se bucură de un consens larg printre statele membre. În acest scop, doar acele documente adoptate de toate statele membre trebuie să fie citate în rezoluțiile ONU", este menționat în declarație.

Fluxul de știri
0