Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova și Kazahstan pledează pentru consolidarea relațiilor comercial-economice

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon și Kasîm-Jomart Tokaev
Igor Dodon și Kasîm-Jomart Tokaev - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a discutat, la New York, cu omologul său din Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev, despre relațiile bilaterale dintre cele două țări.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut astăzi, la New York o întrevedere cu omologul său din Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev.

Cei doi oficiali au discutat despre înțelegerile la care s-a ajuns la prima întrevedere, care a avut loc la 28 mai 2019, la Nur-Sultan. Atunci Dodon și Tokaev au convenit asupra consolidării dialogului bilateral în mai multe domenii de interes comun, inclusiv asupra deschiderii ambasadelor la Chișinău și Nur-Sultan.

”În context, am discutat posibilitatea efectuării unor vizite reciproce la nivel executiv și legislativ în anul 2020”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon și Børge Brende - Sputnik Moldova
Politică
Ce mesaj i-a transmis Igor Dodon președintelui Forumului Economic Mondial

Pe dimensiunea relațiilor comerciale și economice între Moldova și Kazahstan cei doi președinți au fost unanimi în opinia privind necesitatea dinamizării eforturilor în vederea valorificării depline a potențialului existent.

”Totodată, am accentuat faptul că Comisia interguvernamentală bilaterală pentru cooperare comercial-economică nu s-a convocat timp de 4 ani, ceea ce nu corespunde spiritului parteneriatului nostru”, a remarcat șeful statului.

Pe finalul întrevederii, Igor Dodon și Kasîm-Jomart Tokaev au convenit să continue dialogul bilateral în cadrul summit-ului Uniunii Economice Eurasiatice, care va avea loc la Erevan, la 1 octombrie.

Republica Moldova este primul stat care a obținut statutul de observator în cadrul UEEA, în 2018.

Fluxul de știri
0