Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Andrei Năstase nu mai este ministru de Interne

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня независимости в Молдове
Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Andrei Năstase nu mai este ministru de Interne. Acesta a fost suspendat din funcția de ministru în contextul înscrierii acestuia în cursa electorală pentru funcția de primar general al Capitalei.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. În debutul ședinței de Guvern, Andrei Năstase și-a suspendat calitatea de ministru de Interne, acesta înscriindu-se în cursa electorală pentru scaunul de primar general al Capitalei.

Andrei Năstase, la a doua încercare de a cuceri Capitala

Amintim că în cadrul alegerilor locale din 2018 Andrei Năstase a câștigat fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52,57% din numărul total de voturi, iar contracandidatul său, Ion Ceban - 47,43%.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Rezultate proaste pentru PPDA: Un singur lucru îl mai poate salva pe Andrei Năstase

Însă, în data de 19 iunie 2018 alegerile locale pentru fotoliu de primar au fost declarate nule pe motivul încălcărilor admise de ambii candidați, care au constat în efectuarea agitației electorale în ziua alegerilor, contrar prevederilor Codului electoral.

Mandatul primarului ales, Andrei Năstase, nu a fost validat de magistrații Judecătoriei Centru, Chișinău, decizie menținută, la 21 iunie 2018, Curtea de Apel din Chișinău, precum și de Curtea Supremă de Justiție (CSJ), care, la 25 iunie 2018, a dat ultimul verdict în cazul validării rezultatelor alegerilor în Chișinău din 3 iunie.

Pe 29 iunie 2018 Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat nule alegerile locale desfășurate în capitală. Decizia a fost susținută cu votul a cinci membri. În urma acestei hotărâri, edilul Chișinăului urmează să fie ales la alegerile locale generale din 2019, iar primăria va fi condusă de un primar interimar.

Fluxul de știri
0