Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cutremure în apropiere de Moldova, șase zile la rând: Coincidență ciudată

© AP Photo / Achmad IbrahimСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Un cutremur însemnat a avut loc în această dimineață, după alte seisme care s-au produs în Vrancea șase zile consecutiv.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Un cutremur însemnat, de mare adâncime, a avut loc în această dimineață, la ora 07:11, în zona seismică Vrancea, Județul Buzău.

Cutremurul a avut magnitudinea de 2.6 pe scara Richter și a fost localizat la adâncimea de 113km. Acesta s-a produs in apropierea orașelor Nehoiu (6km), Vălenii de Munte (33km), Urlați (38km), Mizil(40km), Slănic (41km).

© Photo : infp.roCutremure în apropiere de Moldova 6 zile la rând
Cutremure în apropiere de Moldova, șase zile la rând: Coincidență ciudată - Sputnik Moldova
Cutremure în apropiere de Moldova 6 zile la rând

Este interesant de remarcat că, după cutremurul puternic, de 4 grade pe Richter care a avut loc în Vrancea pe 20 septembrie, zona a fost zguduită de seisme aproape în fiecare zi, cu excepția celei de 24 septembrie, unele dintre acestea fiind însemnate. Cutremurele care au urmat în perioada respectivă au avut magnitudini de la 2,4 până la 3,3 grade pe Richter.

Moldova ar putea fi zguduită în timpul apropiat de un cutremur sever: Avertismentul seismologilor – Video - Sputnik Moldova
Video
Moldova ar putea fi zguduită în timpul apropiat de un cutremur sever - Video

Ar fi de menționat și o coincidență interesantă în data de 21 septembrie, atunci când a avut loc un cutremur de mare intensitate în apropiere de România, în Albania. Seismul care s-a produs la 30 de km vest de Tirana a avut magnitudinea 5,6 grade, deteriorând mai multe clădiri și provocând rănirea unor persoane.

Cutremurul a fost unul de suprafață, epicentrul fiind localizat la o adâncime de 10 kilometri. Mişcarea seismică a fost resimțită pe o rază de 250 de kilometri, autoritățile albaneze precizând că acesta a fost cel mai puternic din ultimii 20-30 de ani.

Coincidență sau nu, dar la aproximativ o oră de la producerea cutremurului din Albania, la 18:54, un seism de 3,1 pe Richter a avut loc în România, județul Vrancea, la adâncimea de 103 kilometri.

Amintim totodată că pe 19 septembrie a fost înregistrat un cutremur în Republica Moldova, în regiunea localității Iargara, raionul Leova. Acesta a avut magnitudinea de 2,4 grade și a fost localizat la adâncimea de doar 3 kilometri.

Fluxul de știri
0