Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un francez a fost reținut la Aeroport: Iată ce făcea cu fetele din Moldova - Video

CC0 / Pixabay / ROOKIE23 / Cătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reținut un francez pe Aeroportul Internațional Chișinău, care ducea moldovence în Franța pentru a se prostitua.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță reținerea și pornirea unei cauze penale împotriva unui cetățean al Franței pentru faptul că a determinat două tinere din țara noastră să practice prostituția în Franța.

Fetele au fost momite cu bani și condiții bune pentru practicarea prostituției

Anchetatorii români fac percheziții în casa lui Gheorghe Dinca  - Sputnik Moldova
Societate
Dezvăluiri explozive: Republica Moldova și România, pe harta rețelelor de prostituție

Bărbatul a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău. Tinerele, cu vârste de 21 și 29 de ani, care urmau să practice prostituția, au declarat că francezul le-a asigurat că odată ajunse la destinație vor beneficia de condiții bune pentru a practica prostituția în Franța și că vor fi remunerate conform serviciilor prestate. 

Mai mult decât atât, fetelor li s-a promis că cheltuielile de transport pentru a ajunge în Franța vor fi asigurate de francez. La fel, el le-a asigurat că vor avea unde să trăiască până vor începe să ”muncească”. 

Bărbatul riscă până la șapte ani de închisoare 

Dacă va fi găsit vinovat, cetățeanul francez riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 7 ani. La această etapă sunt aplicate măsurile de urmărire penală ce se impun, astfel încât să fie stabilite și alte persoane care au avut rolul de complici sau alte victime.

Reținerea și acțiunile de urmărire penală ulterioară au fost efectuate sub conducerea procurorilor PCCOCS, în comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații – subdiviziune a Inspectoratului General de Poliție.

Fluxul de știri
0