Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greceanîi: Moldova - punct de cooperare dintre Est și Vest

© Photo : Facebook / Zinaida GreceanîiZinaida Greceanîi, la cea de-a 4-a Reuniune a președinților Parlamentelor țărilor Euroasiatice
Zinaida Greceanîi, la cea de-a 4-a Reuniune a președinților Parlamentelor țărilor Euroasiatice - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, a declarat în cadrul Reuniunii președinților Parlamentelor țărilor Euroasiatice că Moldova promovează o politică externă echilibrată și manifestă deschidere față de toți partenerii externi atât în Vest, cât și în Est.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. Într-o epocă de tensiuni geopolitice, Moldova tinde să devină un punct de cooperare și încredere în raport cu toți partenerii externi. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul ședinței de deschidere a celei de-a 4-a Reuniune a președinților Parlamentelor țărilor Euroasiatice ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”.

Greceanâi a subliniat că Moldova promovează o politică externă echilibrată, statutul de neutralitate politico-militară și deschidere față de toți partenerii externi atât în Vest, cât și în Est.

”Republica Moldova este parte a două zone economice libere importante: Uniunea Europeană și Comunitatea Statelor Independente. Acest lucru ne transformă într-un partener strategic și comercial atractiv pentru impulsionarea proceselor integraționiste, precum și pentru lansarea unor proiecte care să includă potențialul de dezvoltare a țărilor membre ale Uniunii Eurasiatice, CSI și UE”, a punctat președintele Legislativului.

Colaborarea cu Uniunea Economică Eurasiatică

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în Duma de Stat a Rusiei - Sputnik Moldova
Politică
Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei

Oficialul a subliniat importanța pe care Republica Moldova o acordă colaborării cu Uniunea Economică Eurasiatică, unde țara are statut de observator.

”Republica Moldova tinde spre extinderea cooperării și este pregătită să se implice în mai multe proiecte în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”, a spus Greceanîi.

Precizăm că președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, participă la Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”. La eveniment participă și președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Fluxul de știri
0