Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Venitul încasat la bugetul de stat de Serviciul Vamal: Despre ce sumă este vorba

© Sputnik / Miroslav RotariVamă
Vamă  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Serviciului Vamal au încasat milioane de lei și au perfectat mii de declarații vamale timp de o săptămână.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. Serviciul Vamal a încasat venituri la bugetul de stat de 513,3 milioane de lei în perioada 16 - 22 septembrie 2019. La fel, au fost perfectate 12.577 de declarații vamale.

Таможенники - Sputnik Moldova
Serviciul Vamal: Vămuirea la domiciliu - o procedură ce-ți economisește timpul și banii

La capitolul combaterea fraudelor, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 141 de încălcări ale legislației vamale, dintre care 81 se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine. Totodată, au fost întocmite 74 de procese-verbale și aplicate amenzi în sumă de circa 233 de mii de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 100.123 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 20.591 și, respectiv, 14.559 de traversări.

Serviciul Vamal atenționează oamenii că dacă au nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doresc să faceți o reclamație referitoare la eventuale abuzuri comise de către angajații instituției, puteți contacta operatorii centrului unic de apel al Serviciului Vamal la numărul de telefon: (+373 22) 574 111. În perioada vizată, aceștia au răspuns la 268 de solicitări de informații legate de activitatea vamală.

Fluxul de știri
0