Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Soarta procurorului care a semnat în locul învinuitului: Ce a decis prima instanță

© Depositphotos.com / JanPietruszkajudecată
judecată  - Sputnik Moldova
Abonare
Cauza fostului procuror din Ocnița care a semnat în locul învinuitului și avocaților a fost examinată de prima instanță.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță finisarea examinării în prima instanță a cauzei penale de învinuire a procurorului din Procuratura raionului Ocnița de comiterea falsului în acte publice.

Mai exact, procurorul a semnat documente din numele învinuitului și avocaților acestuia după care a remis cauzele penale în instanța de judecată.

Justiție - Sputnik Moldova
Societate
Legea cu privire la procuratură nu asigură independența procurorului

Așa cum acesta și-a recunoscut vinovăția pe deplin și a solicitat examinarea cauzei în procedura specială prevăzută de lege, Judecătoria Edineț cu sediul în orașul Ocnița l-a condamnat pentru cumul de infracțiuni și i-a stabilit o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 70 000 de lei.

Mai mult, acesta a fost lipsit de dreptul de a deține funcții publice pe un termen de 7 ani. De asemenea, instanța l-a obligat să achite cheltuieli de judecată în sumă de 5460 de lei.

Amintim că la început de lună, Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord, a publicat un comunicat de presă prin care anunța trimiterea în instanța de judecată a acestei cauze penale.

Fluxul de știri
0