Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Registrul de adrese, o premieră pentru Moldova: Cum să aflați o adresă care vă interesează

© Flickr / Ministerio TIC ColombiaInternet
Internet - Sputnik Moldova
Abonare
Informația despre adresele înregistrate în Republica Moldova va deveni mai accesibilă pentru cetățeni. Aceasta va fi inclusă într-un sistem unic informațional automatizat.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Informația despre amplasamentul și denumirile arterelor de circulație din toată țara și adresele corecte ale tuturor bunurilor imobile înregistrate din țara noastră va fi inclusă în Registrul de stat al unităților administrativ-teritoriale și al adreselor”.

Pașaport  - Sputnik Moldova
Societate
Agenția Servicii Publice va elibera astăzi acte de identitate - Detalii

Registrul adreselor este o premieră pentru Republica Moldova și reprezintă un sistem unic informațional automatizat cu scopul de a acumula într-un singur loc, de a administra și de a publica informația necesară. Orice persoană fizică sau juridică va putea accesa gratuit sistemul pentru a afla adresa solicitată.

Pentru o mai bună informare, Agenția Servicii Publice a realizat un spot video despre Registrul de adrese și cum poate fi utilizat de către cetățeni.

Într-un comunicat de presă emis de Agenție este menționat că „sistemul va deveni singura sursă publică de informații veridice pentru toate adresele înregistrate în Republica Moldova, iar datele sale vor fi utilizate de diverse servicii și instituții de stat”.

Fluxul de știri
0