Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele țării s-a întâlnit la New York cu omologul său leton

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon și Egil Levits
Igor Dodon și Egil Levits - Sputnik Moldova
Abonare
Vizita de lucru a președintelui Republicii Moldova la New York a început cu o întrevedere cu omologul său leton, Egil Levits.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o primă întrevedere în cadrul vizitei sale la New York cu omologul său leton, Egil Levits.

Cei doi oficiali au constatat că, de la stabilirea relațiilor diplomatice pe data de 1 septembrie 1992, cooperarea bilaterală dintre Moldova și Letonia evoluează intens.

”Am exprimat opinia comună cu privire la efectuarea unor vizite reciproce la nivel de șef de stat”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a anunțat când se va întâlni cu Zelenski

Dodon a apreciat asistența Letoniei acordată țării noastre în promovarea reformelor democratice, precum și în desfășurarea programelor educaționale și umanitare.

”Am remarcat și conlucrarea productivă între administrațiile publice locale ale țărilor noastre”, a notat președintele.

La capitolul raporturilor comerciale, cei doi președinți au constatat creșterea volumului în 2018 în comparație cu anul 2017 și au pledat pentru valorificarea pe deplin a potențialului din domeniul respectiv.

Igor Dodon l-a felicitat pe Egil Levits cu ocazia alegerii sale în funcția de președinte al Letoniei, care a avut loc la data de 29 mai 2019.

Igor Dodon se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Vizita va dura pe parcursul întregii săptămâni și va include mai multe evenimente la New York.

Evenimentul cheie este discursul pe care președintele țării noastre îl va rosti de la tribuna Adunării Generale a ONU. Șeful statului va vorbi despre problemele și realizările Republicii Moldova, despre particularitățile politicii interne și externe, despre perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean.

De asemenea, la New York, Dodon va avea întrevederi bilaterale cu mai mulți lideri din străinătate și reprezentanți ai conducerii americane, cu influente organizații evreiești și cercuri de afaceri.

”Consider această vizită drept una din cele mai importante în anul curent din punct de vedere al promovării politicii externe echilibrate”, a declarat președintele înainte de a pleca spre New York.

Fluxul de știri
0