Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 1200 de tineri vor fi încorporați, în această toamnă, în armată

© Sputnik / Мирослав РотарьПринятие присяги в Кишиневе
Принятие присяги в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul urmează să stabilească, la ședința din 25 septembrie, sarcina de încorporare în lunile octombrie 2019–ianuarie 2020.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. În această toamnă, peste 1200 de tineri care au împlinit vârsta de 18 ani vor fi încorporați în rândul Forțelor Armate ale Republicii Moldova. Guvernul urmează să stabilească, la ședința din 25 septembrie, sarcina de încorporare în lunile octombrie 2019–ianuarie 2020.

Astfel, pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Națională vor fi încorporați până la 1037 de recruți. În Inspectoratul General de Carabinieri urmează să fie recrutați 190 de tineri. Alți 10 recruți vor fi încorporați în serviciul militar cu termen redus în Armata Națională.

Încorporarea cetăţenilor în serviciul militar se efectuează pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării şi coordonat cu Inspectoratul General de Carabinieri.

Militari ai armatei Române - Sputnik Moldova
Societate
Militarii din Moldova au dreptul la concedii paternale

Autorităţile administraţiei publice locale, în comun cu Ministerul Apărării, vor organiza, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţie, încorporarea cetăţenilor în serviciul militar în termen şi serviciul militar cu termen redus în lunile octombrie 2019–ianuarie 2020.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale, în comun cu centrele militare, vor stabili sarcina de încorporare pentru primăriile oraşelor, comunelor şi satelor.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în comun cu centrele militare şi autorităţile administraţiei publice locale, va asigura desfăşurarea activităţilor educative cu tematică militaro-patriotică, consacrate datelor remarcabile din istoria Armatei Naţionale, în scopul susţinerii campaniei de încorporare şi propagării prestigiului serviciului militar în societate.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale va asigura efectuarea examenului medical preliminar şi a expertizei medico-militare a recruţilor de către comisiile medico-militare de pe lângă organele administrativ-militare.

Ministerul Apărării, la sfârșitul încorporării, va generaliza neajunsurile depistate în perioada desfăşurării campaniei de încorporare în activitatea comisiilor medico-militare de pe lângă organele administrativ-militare, cu informarea ulterioară a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Fluxul de știri
0