Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a explicat ce se va întâmpla cu Portul Giurgiulești

© Photo : Serviciul de presă al Ministerului EconomieiPortul Giurgiulești
Portul Giurgiulești - Sputnik Moldova
Abonare
Investitorii Portul Giurgiulești sunt în căutarea unor parteneri, astfel că este posibilă apariția unor investitori ruși acolo.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Moldova este disponibilă pentru discuții cu toți investitorii, și din Vest, și din Est, și cu cei din Rusia în cazul unor active ale statului. În ceea ce privește Portul Giurgiulești, acesta este un proiect în totalitate privat, a specificat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru publicația Komersant.

Totodată, el a menționat că investitorii privați de la Portul Giurgiulești sunt în căutare de parteneri, de investitori, iar apariția unor investitori ruși acolo în timpul apropiat este absolut reală.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Moldova și Rusia trebuie să lanseze proiecte investiționale pe termen lung

Investitorii din Rusia sunt interesanți pentru noi, a mai spus șeful statului, referindu-se și la Aeroportul Chișinău. Acesta însă trebuie să revină mai întâi în deplina proprietate a statului, a specificat el, precizând că există toate șansele pentru asta. Abia după asta statul va decide dacă î-l va păstra în proprietatea sa s-au va anunța un nou concurs investițional, a subliniat șeful statului.

În contextul Forumului Economic Moldo-Rus, care a avut loc la Chișinău în perioada 19-21 septembrie, Igor Dodon și-a exprimat satisfacția în legătură cu interesul major manifestat de reprezentanții mediului de afaceri din Rusia față de țara noastră și a menționat importanța „restartării” relațiilor de parteneriat strategic între Moldova și Rusia.

Forumul Economic Moldo-Rus: Primele acorduri semnate între regiunile Rusiei și Moldovei>>>

La lucrările Forumului Economic Moldo-Rus au participat peste o mie de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și Rusia, cunoscuți oameni politici între care președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vicepremierul Rusiei Dmitri Kozak, vicepremierul interimar al Republicii Bașkortostan Andrei Nazarov, Guvernatorul regiunii Omsk, Aleksandr Burkov, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, consilierul președintelui Rusiei pentru protecția drepturilor antreprenorilor Boris Titov.

Fluxul de știri
0