Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon: Moldova și Rusia trebuie să lanseze proiecte investiționale pe termen lung

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev. Cei doi oficiali au discutat despre relațiile comercial-economice dintre Moldova și Rusia.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Republica Moldova și Federația Rusă trebuie să înceapă discuțiile asupra unor proiecte investiționale pe termen lung. Declarația a fost făcută de președintele țării Igor Dodon în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi, la Chișinău, cu ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev.

Igor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Parteneriatul strategic dintre Moldova și Rusia trebuie să atingă nivelul dorit

După o pauză de trei ani, astăzi, la Chișinău au fost reluate ședințele comisiei interguvernamentale moldo-ruse. Ministrul rus al Agriculturii este copreședinte al comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică dintre Moldova și Rusia.

La întrevederea cu Igor Dodon au participat vicepremierul pentru reintegrare, Vasile Șova, copreședintele comisiei interguvernamentale moldo-ruse și ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

”Pauza de trei ani dintre ședințele comisiei s-a reflectat negativ asupra relațiilor comercial-economice cu Federația Rusă.”, a remarcat șeful statului.

Potrivit președintelui, semnarea Protocolului ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse va conduce la restabilirea unei cooperări în format deplin în astfel de domenii precum: energetica, agricultura, industria alimentară, transporturi, construcții, migrație, sănătate, cultură, știința, inovații, sport, relații interetnice, cooperarea regională și mediul ambiant.

”Am subliniat importanța ca înțelegerile la care s-a ajuns să fie realizate la modul practic de către Guvern astfel încât la următoarea ședință a comisiei, țările noastre să poată lansa discuții pe marginea unor proiecte investiționale pe termen lung, atât de necesare pentru Republica Moldova”,a notat șeful statului.

Ședința comisiei interguvernamentale a avut loc în ajunul celui de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus, care se va desfășura începând de vineri, 20 septembrie, la Chișinău. La forum este preconizată participarea a circa 1000 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și Rusia, care vor avea posibilitatea să încheie acorduri și contracte în interesul ambelor state.
Fluxul de știri
0