Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Adevăratul motiv din care a fost anulat concursul pentru funcția de procuror general

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Генеральной прокуратуры Молдавии
Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, anunțat anterior de CSP, a fost anulat. Șeful comisiei parlamentare de profil spune ce se va întâmpla în continuare.

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general,  inițiat de Consiliul Superior al Procuraturii este stopat. Anunțul a fost făcut de președintele comisiei juridice a Parlamentului, Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook.

”Legea de modificare a Legii procuraturii a fost publicată azi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Asta înseamnă că de azi legea a intrat în vigoare. Asta înseamnă că de azi concursul inițiat de CSP este stopat”, a scris Litvinenco..

Potrivit șefului comisiei parlamentare, în continuare va începe ”greul cel mare – ”stabilirea regulilor jocului”, stabilirea componenței comisiei de preselecție, desfășurarea preselecției propriu-zise și identificarea ca urmare a acesteia a cel puțin doi candidați demni de a ocupa funcția de Procuror General al Republicii Moldova”.

Pe 16 septembrie, deputații organului legislativ suprem au votat, în două lecturi, un proiect de lege prin care au fost modificate mai multe articole la Legea cu privire la Procuratură ce se referă în special la numirea și demiterea procurorului general al țării

Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul - Sputnik Moldova
Societate
Cine va fi următorul procuror general: Iată ce spune ministrul Justiției, Olesea Stamate

Legea cu privire la procuratură nu asigură independența procurorului>>>

Noutatea este că alegerea procurorului general va avea loc în câteva etape. Prima va fi preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției, iar cea de a doua - selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

La concursul pentru funcția de procuror general, anunțat anterior de CSP, s-au înscris șapte candidați.

Fluxul de știri
0