Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un bărbat cu 21 mii de euro în portmoneu, reținut la hotar: Iată motivul

© Pixabay / stevepbВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Un cetățean român a încercat să scoată din Republica Moldova o sumă impunătoare de bani. Acesta nici nu s-a gândit să o declare la trecerea frontierei.

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Un bărbat în vârstă de 39 de ani, cetățean român, urma să ajungă în Franța. Călătoria i-a fost întreruptă însă de angajații Poliției de Frontieră.

Frontiera RM - Sputnik Moldova
Societate
Contrabandă în chiloți: Ce substanță ascundea un cetățean străin reținut la frontieră

Acesta a fost supus verificărilor suplimentare după ce în timpul controlului de securitate polițiștii au observat în portmoneul acestuia mai multe bancnote.

Astfel, s-a constatat că bărbatul deținea o sumă impunătoare de 21 de mii de euro, bani nedeclarați, ceea ce contravine legii.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele fizice au dreptul de a scoate din Republica Moldova numerar în monedă națională, precum și numerar  dar și cecuri de călătorie în valută străină în sumă totală ce nu depășește 10 mii de euro sau echivalentul lor.

Fluxul de știri
0