Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Economiei, despre prioritățile cooperării cu Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariMinistrul Economiei Vadim Brînzan
Ministrul Economiei Vadim Brînzan - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia ministrului Brînzan, Rusia este unul dintre cei mai importanți parteneri ai țării noastre.

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a apreciat că Forumul Economic moldo-rus reprezintă o platformă de bun augur pentru stabilirea perspectivelor de cooperare comercial-economice dintre cele două state și stabilirea unor parteneriate puternice.

În luarea sa de cuvânt la cea de-a II-a ediție a Forumului, ministrul și-a împărtășit viziunea cu privire la economia Moldovei, menționând că aceasta trebuie să fie bazată pe cunoștințe, prin care să fie dezvoltat procesul de externalizare, ”și anume prin intermediul investițiilor în infrastructură, IT, inovații, transparență și stabilitatea politicii economice”.

„Federația Rusă este unul dintre cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova și se află pe locul doi în rândul partenerilor de comerț exterior, cu o pondere de 11,1% din valoare comerțului total”, a menționat ministrul.

Уличные торговцы  - Sputnik Moldova
Merele și strugurii moldovenești: Producătorii dau faliment, dacă nu le vând în Rusia

 De asemenea, ministrul Brînzan a precizat că una din direcțiile prioritare în extinderea și aprofundarea cooperării comerciale dintre Moldova și Rusia este crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea legăturilor directe între agenții economici și identificarea modalităților benefice de cooperare reciprocă între cercurile de afaceri.

Forumul Economic moldo-rus se desfășoară la Chișinău în perioada 19-21 septembrie.

La Forumul participă aproximativ 1000 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și Federația Rusă. În cadrul celor 12 sesiuni de lucru ale forumului sunt discutate subiecte ce țin de cooperarea în domeniul turismului, complexului agroindustrial, viticulturii și vinificației, sprijinirea dezvoltării afacerilor, consolidarea legăturilor interregionale.

Fluxul de știri
0