Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă un cutremur puternic astăzi, în apropiere de Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariSeismograf
Seismograf - Sputnik Moldova
Abonare
Seria cutremurelor importante continuă în zona seismică Vrancea, România – în această dimineață a avut loc unul de o intensitate apreciabilă.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Un cutremur de mare adâncime, cu magnitudinea 4 pe scara Richter, s-a produs pe 20 septembrie, la ora 02:11, in Zona seismica Vrancea, județul Vrancea, anunță Institutul român pentru Fizica Pământului.

Moldova ar putea fi zguduită în timpul apropiat de un cutremur sever: Avertismentul seismologilor – Video - Sputnik Moldova
Video
Moldova ar putea fi zguduită în timpul apropiat de un cutremur sever - Video

Acesta a fost localizat la adâncimea de 129km. Intensitatea cutremurului in zona epicentrală a fost de II grade Mercalli.

Cutremurul s-a produs in apropierea orașelor Nehoiu (41km), Odobești (52km), Covasna (52km), Buzău (54km), Râmnicu Sărat (55km).

Amintim că, de la începutul lunii septembrie, în zona respectivă au avut loc deja trei cutremure puternice, cu intensitatea între 3,8 și 4,5 grade pe scara Richter.

Potrivit statisticilor, pe parcursul a 100 de ani în zona epicentrală Vrancea se întâmplă trei cutremure de pământ majore care ar putea fi resimțite inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova. În acest context, directorul Institutului de Geologie și Seismologie, Igor Nicoară, a declarat pentru Sputnik Moldova că un cutremur sever ar putea fi resimțit în viitorul apropiat în țara noastră

Fluxul de știri
0