Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va ajuta Rusia regiune transnistreană să reia lucrările de irigare

© Sputnik / В. Седачев / Accesați arhiva multimediaStropirea unui lan de porumb
Stropirea unui lan de porumb - Sputnik Moldova
Abonare
Această chestiune a fost discutată în cadrul întrevederii de la Tiraspol a liderului regiunii cu viceministrul Agriculturii al Federației Ruse.

TIRASPOL, 20 sept – Sputnik, Irina Leahova. Avansarea în munca asupra proiectului strategiei de dezvoltare și restabilire a sistemului de irigare din Transnistria a fost una dintre temele principale discutate la întrevederea liderului regiunii, Vadim Krasnoselski, cu viceministrul Agriculturii al Federației Ruse, Djambulat Hatuov, a comunicat serviciul de presă al liderului transnistrean.

„Noi participăm activ la proiectul strategiei de dezvoltare și restabilire a sistemului de irigare din Transnistria. Etapa de pregătire este practic încheiată. Se preconizează ca finanțarea și realizarea proiectului să înceapă în anul viitor”, a menționat viceministrul rus al Agriculturii.

Punct de control - Sputnik Moldova
Politică
Statul moldovenesc nu poate fi construit fără Transnistria

Liderul transnistrean a accentuat că întrevederea cu Hatuov este o continuare a dialogului productiv care a început în capitala Rusiei, în cadrul unei întâlniri cu ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev.

La Chișinău și-a început lucrările cel de al doilea Forum Economic Moldo-Rus>>>

La întrevederea de la Tiraspol interlocutorii au discutat de asemenea despre dezvoltarea unui șir de ramuri ale agriculturii: cultivarea pomușoarelor, creșterea animalelor, precum și activitatea de selecție.

Fluxul de știri
0