Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forumul Moldo-Rus: Oportunități și perspective de extindere a cooperării economice

© Sputnik / OsmatescoГригорий Поличинский
Григорий Поличинский  - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, la Chișinău, se desfășoară cel de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus. Un panel important de discuții se va referi la dezvoltarea relațiilor bilaterale între administrațiile publice locale din țara noastră și regiunile din Federația Rusă.
Forumul Moldo-Rus: Oportunități și perspective de extindere a cooperării economice

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, participant în cadrul Forumului Economic Moldo-Rus, spune că salută organizarea unui asemenea eveniment, care este absolut necesar atât pentru cetățeni, cât și pentru autorități.

"Dacă vom avea agenți economici puternici, dacă vom colecta impozite destule - atunci vom avea servicii de calitate pe care le așteaptă cetățenii și desigur salarii mult mai bune", a precizat Grigore Policinschi.

Игорь Додон и Геннадий Лемешев - Sputnik Moldova
Politică
Moldova și Rusia, un nou impuls pentru colaborarea comercial-economică

Totodată, Policinschi a menționat aportul esențial al Federației Ruse și importanța menținerii relațiilor de colaborare dintre cele două țări. În acest context, Policinschi s-a referit la parteneriatul creat între autoritățile din raionul Dubăsari cu cele din Federația Rusă: regiunea Leningrad, orașul Sankt-Petersburg, orașul Vladimir, ș.a.

"Menținem relații de colaborare începând cu anul 2012. Putem accent pe promovarea relațiilor în diverse domenii: social, economic, educație, sport. În special, încercăm să oferim posibilitatea agenților noștri economici să-și exporte marfa peste hotare", a subliniat Policinschi.

Cel de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus se desfășoară la Chișinău în perioada 19-21 septembrie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0