Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova și Rusia, un nou impuls pentru colaborarea comercial-economică

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон и Геннадий Лемешев
Игорь Додон и Геннадий Лемешев - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a discutat cu viceguvernatorul regiunii Breansk perspectivele colaborării economice dintre Moldova și Rusia.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut în această dimineață  o întrevedere cu viceguvernatorul regiunii Breansk, Ghenadii Lemeșev, care participă la cel de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus ce se desfășoară la Chișinău.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea domeniilor de cooperare dintre regiunile Republicii Moldova și ale Federației Ruse.

”Am apreciat colaborarea de zece ani stabilită dintre regiunea Breansk și Autonomia Găgăuză. Am convenit asupra necesității consolidării colaborării în domenii precum complexul agroindustrial, învățământ, turism, sport. Am remarcat un potențial enorm nevalorificat în acest sens”, a declarat președintele.

Dodon și Lemeșev au subliniat că Forumul Moldo-Rus de la Chișinău oferă posibilități vaste pentru extinderea, și aprofundarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă la nivelul mediului de afaceri și cel regional.

Fluxul de știri
0