Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forumul Moldo-Rus: Noi perspective de colaborare cu regiunea Lipețk din Federația Rusă

© Sputnik / OsmatescoVictor Stadnițchii
Victor Stadnițchii - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Organizatiei Regionale pentru Dezvoltarea și Susținerea Culturii Moldovenești "Patria”, Victor Stadnițchii, a vorbit în cadrul Forumului Economic Moldo-Rus, despre noile perspective de colaborare a țării noastre cu regiunea Lipețk din Federația Rusă.
Forumul Moldo-Rus: Noi perspective de colaborare cu regiunea Lipețk din Federația Rusă

Recent, raionul Drochia a semnat un document de înfrățire cu raionul Dankov, din regiunea Lipețk, Federația Rusă. Acest lucru a fost posibil datorită relațiilor strânse de prietenie dintre membrii Organizației Regionale pentru Dezvoltarea și Susținerea Culturii Moldovenești "Patria" și reprezentanții administrație publice din regiune.

Președintele Organizatiei Regionale pentru Dezvoltarea și Susținerea Culturii Moldovenești "Patria”, Victor Stadnițchii, a declarat pentru Sputnik că parteneriatele economice și culturale între Republica Moldova și regiunile din Federația Rusă oferă beneficii extraordinare, în mod special țării noastre.

"Înfrățirea raioanelor din Republica Moldova cu regiunile din Federația Rusă creează premise pentru dezvoltarea relațiilor noastre economice și culturale. Mai mult decât atât, noi putem promova produsele noastre autohtone, ajutându-i astfel pe producătorii locali", a declarat Victor Stadnițchi.

Potrivit lui, în regiunea Lipețk sunt o mulțime de întreprinderi care activează în diverse domenii: economie, agricultură, turism. Grație acestei colaborări, oamenii de afaceri din țara noastră vor avea o mulțime de posibilități de a-și dezvolta afacerile.

Igor Dodon și Andrei Nazarov - Sputnik Moldova
La Chișinău și-a început lucrările cel de al doilea Forum Economic Moldo-Rus

"Particip la acest forum cu scopul de a selecta persoanele interesate, care doresc să colaboreze cu cele mai de top organizații economice din Federația Rusă", a precizat Stadnițchi.

Victor Stadnițchii a mai adăugat că la astfel de reuniuni, cum este "Forumul Economi Moldo-Rus", pot fi stabilite parteneriate durabile.

În acest an, peste o mie de delegați din 13 țări ale lumii vor participa la Forumul Economic Moldo-Rus. Participanții vor discuta, în cadrul a zeci de secțiuni de lucru, chestiuni ce țin de colaborare dintre Republica Moldova și regiunile Federației Ruse. Vor fi vizate domeniile turismului, agriculturii, industriei vitivinicole, transferului de tehnologii, experienței internaționale și, mai ales, experiența căpătată de Rusia în domeniul protecției și dezvoltării afacerilor.

Cea de-a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus se va desfășura pe parcursul a trei zile, 19-21 septembrie, la Chișinău.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0