Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forumul Economic Moldo-Rus: Primele acorduri semnate între regiunile Rusiei și Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariForumul Economic Moldo-Rus-2019: semnarea acordurilor
Forumul Economic Moldo-Rus-2019: semnarea acordurilor - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Unul dintre documente presupune realizarea unui proiect investițional pe teritoriul raionului Ungheni, în sumă de cinci milioane de euro.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. În cadrul celui de al doilea Forum Economic Moldo-Rus au fost semnate primele acorduri de colaborare între regiunile celor două țări.

Irina Vlah - Sputnik Moldova
Vlah: Țara noastră este deschisă pentru investițiile din Rusia

Astfel, a fost semnat acordul privind colaborarea și realizarea unui proiect investițional pe teritoriul raionului Ungheni în sumă de cinci milioane de euro. Contractul a fost semnat de președintele comitetului strategic al SA „Compania de management KEAZ”, Andrei Kanunnikov, și directorul comercial al SRL „Sunworld”, Iuri Nikov.

Un acord de colaborare și activitate comună a fost semnat de asemenea de către directorul SRL „Agenția micului business”, Elena Bulhac, și directorul „FPC Service-Auto SRL”, Tatiana Cebotariova.

Un alt acord de colaborare a fost avizat de către directorul general al companiei „Cluster ConsultingGroup”, Iulia Artamonova, și directorul Uniunii persoanelor juridice a Asociației întreprinderilor industriei ușoare „Sorintex”, Andrei Mârza.

Guvernatorul regiunii Omsk, Aleksandr Burkov, și președintele Consiliului raionului Edineț din Republica Moldova, Iuri Garas, au semnat un protocol de întrevedere.

Встреча Игоря Додона и Дмитрия Козака  - Sputnik Moldova
Politică
Declarația președintelui Dodon după întrevederea cu Dmitri Kozak - Video

Cel de al doilea Forum Economic Moldo-Rus se desfășoară la Chișinău între 19 și 21 septembrie.

Aproximativ 1,5 mii de delegați au fost invitați să participe la unul dintre cele mai importante evenimente internaționale ale anului. Este vorba de economiști, oameni de afaceri, politicieni și experți din 13 țări.

Lucrările Forumului Economic Moldo-Rus se desfășoară în cadrul a peste 10 secțiuni de lucru.

Agenția Internațională de Presă Sputnik Moldova este partenerul strategic informațional al Forumului.

Fluxul de știri
0