Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a mai votat o lege care ar trebui să protejeze sănătatea populației

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a stabilit norme privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Deputații de la Chișinău au votat, astăzi, în lectură finală, proiectul de lege privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman. Documentul a fost susținut cu votul a 56 de deputați.

Violeta Ivanov - Sputnik Moldova
Violeta Ivanov: Admit că va fi elaborată o lege care va permite importul deșeurilor

Proiectul de lege privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman stabilește norme de sănătate publică și de sănătate animală referitoare la subproduse de origine animală și produse derivate care nu sunt destinate consumului uman.

Scopul proiectului constă în consolidarea cadrului juridic și instituțional în domeniul organizării și desfășurării proceselor ce vizează subprodusele de origine animală sau produsele derivate, care nu sunt destinate consumului uman, pentru a preveni și a minimiza riscul afectării sănătății publice și a celei animale generat de aceste produse și, în special, pentru a proteja siguranța lanțului alimentar și furajer.

Fluxul de știri
0