Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare importantă pentru directorii de școală: Ce vor avea voie să facă

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Directorii și directorii adjuncți de școli vor putea desfășura activitate didactică în limita a 0,5 din norma didactică.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Conducătorii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice cu funcții de conducere vor putea să desfășoare activitate didactică în limita a 0,5 din norma didactică. Parlamentul a aprobat, în ansamblu, în ședința plenară de astăzi, un proiect de lege în acest sens.

Экзамен - Sputnik Moldova
Mai mulți profesori riscă să rămână din 1 septembrie fără locul de muncă

Potrivit deputatului Dan Perciun, care este autorul acestui document, modificarea propusă este una de urgență, care vine să rezolve problema urgentă care s-a creat în instituțiile de învățământ din țară.

”Directorii  adjuncți renunță la funcții și optează pentru revenirea la activitatea didactică deplină”, susține autorul.

Inițiativa legislativă vine la solicitarea expresă a sindicatelor de ramură, care au sesizat în mod repetat toate instituțiile responsabile.

În prezent, potrivit prevederilor legale, directorii și directorii adjuncți pot desfășura activitate didactică în limita a 0,25 din norma didactică. Respectiva normă e prevăzută în Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, aprobată de Parlament în 2018.

Noile reguli vor intra în vigoare odată cu publicarea documentului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0