Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorul cere ridicarea imunității parlamentare a deputaților Cebotari și Jardan

© Sputnik / Miroslav RotariВладимир Чеботарь
Владимир Чеботарь - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procurorul general interimar cere ridicarea imunității parlamentare a deputaților Vladimir Cebotari și Petru Jardan.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, cere ridicarea imunității parlamentare a deputatului democrat, Vladimir Cebotari, și deputatului din fracțiunea Partidului Șor, Petru Jardan. Solicitarea a fost dată citirii, cu puțin timp în urmă, de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Deocamdată, nu s-a precizat în ce dosare sunt anchetați cei doi parlamentari.

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova a solicitat, în cadrul ședinței plenare, o pauză de treizeci de minute. În acest timp, comisia juridică, numiri și imunități s-a convocat în ședință pentru a analiza demersul procurorului general interimar.  

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Procurorul cere ridicarea imunității parlamentare a lui Tauber și Apostolova

Luni, 16 septembrie, Parlamentul a ridicat imunitatea deputatelor din fracțiunea Partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova. Acestea au fost reținute de procurorii anticorupție în aceiași seară.

Acestea au statut de bănuit în dosarul fraudei din sistemul financiar-bancar din Moldova. Tauber a fost plasată în arest preventiv la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Astăzi, instanța va decide și asupra demersului înaintat de procurori în cazul Reghinei Apostolova.  În prezent, deputatul Apostolova este internată la Spitalul de Urgență.

Pe data de 15 august, și liderul fracțiunii Partidului Șor, Ilan Șor, a rămas fără imunitate parlamentară. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Cererea de ridicare a imunității a fost solicitată de organul de urmărire penală în cadrul unui nou dosar deschis la începutul lunii august de Procuratura Anticorupție în marele dosar de fraudare a sistemului bancar. Obiectul investigației îl reprezintă multitudinea de acțiuni a unui grup de persoane, îndreptate la devalizarea în perioada anilor 2010-2014 a sistemului bancar din Moldova, prin sustragerea mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Fluxul de știri
0