Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu a dat mâna cu Ivanka Trump: Ce a solicitat premierul

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu, aflată în vizită de lucru la Washington, s-a întâlnit și cu consilierul președintelui SUA, Ivanka Trump. Cele două au discutat inclusiv despre promovarea implicării femeilor în afaceri și politică.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. În cadrul vizitei în Statele Unite ale Americii, delegația Republicii condusă de premierul Maia Sandu au avut o întrevedere și cu Ivanka Trump, consilierul președintelui SUA Donald Trump.

Într-un comunicat emis de Executiv este menționat că printre subiectele abordate în cadrul discuției au fost „reformele anticorupție, atragerea investițiilor în economia Moldovei, promovarea implicării femeilor în afaceri și politică și asigurarea oportunităților egale pentru toți cetățenii”.

Maia Sandu despre noul investitor al Aeroprtului Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Maia Sandu în SUA: Vezi cu cine s-a întâlnit și ce-i solicită Washingtonului

Premierul a ținut să-i vorbească oficialului de la Casa Albă despre acțiunile Guvernului de reformare a justiției, inclusiv „bătălia pentru asigurarea unui proces corect de alegere a noului Procuror General”.

Mai mult, Maia Sandu „a solicitat suportul Administrației Prezidențiale a SUA în fortificarea instituțiilor democratice din Moldova”, mai menționează Executivul în comunicat.

De cealaltă parte, Ivanka Trump a încurajat Guvernul de la Chișinău să continue procesul de reforme, care să contribuie la modernizarea statului și să crească nivelul de trai al cetățenilor.   

Fluxul de știri
0