Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu în SUA: Vezi cu cine s-a întâlnit și ce-i solicită Washingtonului

Abonare
Premierul Maia Sandu, care se află într-o vizită oficială la Washington, s-a întâlnit cu congresmenii Pete Olson și David Price. Iată ce-i solicită Washingtonului.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Guvernul de la Chișinău este determinat să restabilească democrația în țară. Aceasta este declarația premierului Maia Sandu, pe care a făcut-o în cadrul întrevederii cu congresmenii Pete Olson și David Price, copreşedinți ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA. Într-un comunicat de presă al executivului este menționat că prim-ministrul a solicita ajutor Statelor Unite „în susținerea transformării democratice a Republicii Moldova” și cere adoptarea de către Congresul SUA a unei rezoluții bilaterale în acest sens.

De asemenea, Maia Sandu a cerut sprijinul Statelor Unite ale Americii în investigarea fraudei bancare și susținere pentru mass-media independentă din țara noastră. Oficialii au discutat, de asemenea, modalități de îmbunătățire a dezvoltării economice și a securității energetice a Moldovei.

Un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor a vizat problemele teritoriale ale statului nostru, în special cel ce se referă la retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova.

”Deocamdată nu există o soluție politică pentru problema transnistreană, dar nu vom accepta o soluție care să mențină Moldova într-o zonă gri. Vrem să avem posibilitatea de a continua parcursul occidental, fără oricare intervenții”, a reiterat Maia Sandu.

De cealaltă parte, congresmenul Mike Pence, a precizat că Republica Moldova face progrese în domeniul reformelor din sectoarele justiției, guvernării și securității și a reiterat sprijinul deplin și continuu al SUA pentru Guvernul de la Chișinău.

Amintim, premierul Maia Sandu urma să se întâlnească, în cursul vizitei din Statele Unite, cu Secretarul de stat american Mike Pompeo. Într-o conferință de presă, Sandu a precizat că cel mai important element al vizitei este întâlnirea la Departamentul de Stat cu secretarul de stat Pompeo. În agenda publicată pe pagina Departamentului de Stat al Statelor Unite se anunță că Mike Pompeo se află în aceste zile în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.
Fluxul de știri
0