Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candidații la funcția de primar rămân fără funcții: Iată ce spune legea

© Sputnik / Miroslav RotariCEC
CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Orice persoană care s-a înregistrat la funcția de primar și/sau consilier local rămâne fără funcția precedentă. Iată ce prevede legea.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Candidații înregistrați la funcția de primar și/sau consilier trebuie să-și suspende activitatea din funcția pe care o dețin. Despre aceasta vorbește art. 13 alin. (3) din Codul electoral.

ЦИК  - Sputnik Moldova
Societate
Dreptul pe care-l au concurenții electorali până în seara de 19 septembrie: Anunțul CEC

În context, Comisia Electorală Centrală atrage atenția că „își suspendă activitatea persoanele care, în virtutea funcției pe care o dețin, nu au dreptul să fie membri ai partidelor sau ai altor organizații social-politice, precum ți persoanele cu înaltă funcție de răspundere. Așadar, viceprim-miniștrii, miniștrii și viceminiștrii, membrii din oficiu ai Guvernului, conducătorii autorităților publice centrale, președinții și vicepreședinții raioanelor, dar și primarii, viceprimarii, pretorii și vicepretorii. 

Mai mult, persoanele înregistrate trebuie să prezinte organului electoral documente care demonstrează suspendarea acestora din funcția precedentă.

Amintim că astăzi, 19 septembrie 2019, este ultima zi pentru depunerea dosarelor candidaților la funcția de consilier local și/sau la funcția de primar în cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019.

Fluxul de știri
0