Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Secretarul General OSCE, în Moldova: Iată ce au discutat Dodon și Greminger - Video

© Photo : Facebook / Igor Dodon Președintele Igor Dodon și secretarul General al OSCE, Thomas Greminger
 Președintele Igor Dodon și secretarul General al OSCE, Thomas Greminger - Sputnik Moldova
Abonare
Consolidarea democrației, reglementarea problemei transnistrene, precum și asistența OSCE în procesul de retragere și distrugere a munițiilor ruse din Transnistria - acestea sunt subiectele discutate de președintele Dodon și secretarul General al OSCE, Thomas Greminger.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Procesul intern de consolidare a democrației, reglementarea problemei transnistrene, precum și asistența OSCE în procesul de retragere și distrugere a munițiilor ruse din Transnistria sunt principalele subiecte discutate de președintele Dodon cu Secretar General al OSCE, Thomas Greminger, care se află într-o vizită în țara noastră.

”OSCE, în calitate de mediator, este un partener-cheie al Republicii Moldova în soluționarea diferendului transnistrean, precum și în oferirea asistenței și expertizei necesare în domenii legate de drepturile omului, statul de drept și societatea civilă”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Negocieri în formatul 5+2

Șeful statului a salutat angajamentul Slovaciei, care deține președinția în OSCE, de a oferi prioritate prevenirii, medierii şi atenuării conflictelor înghețate, și și-a mulțumit pentru disponibilitatea de a organiza în luna octombrie întrunirea participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”.

Павильон информационного агентства Sputnik   - Sputnik Moldova
Societate
Lavrov: Discriminarea Sputnik și RT încalcă angajamentele asumate în cadrul OSCE

”Am relatat despre politica ”pașilor mici” și progresele realizate pe 6 probleme din pachetul celor 8 puncte, propuse de instituția prezidențială în anul 2017 și Protocolul de la Berlin, semnat în 2016. Un succes semnificativ în domeniul respectiv poate fi considerat faptul că, începând cu 16 septembrie, oficialii moldoveni pot merge nestingherit în regiunea transnistreană în vizite private”, a mai precizat Dodon.

Președintele Dodon a calificat inițiativa părții ruse de relansare a procesului de distrugere a munițiilor depozitate în localitatea Cobasna, drept ”foarte binevenită și un pas bun în contextul reglementării politice a problemei transnistrene”.
Totodată, președintele țării și-a exprimat speranța că sub egida OSCE acest proces ar putea fi realizat ”în termeni restrânși și cu eficiență maximă”.

Fluxul de știri
0