Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nikișina: Moldova poate adera la UEEA, dacă există voință politică

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Accesați arhiva multimediaDrapelele țărilor-membre ale UEEA
Drapelele țărilor-membre ale UEEA - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a obținut statutul de observator în Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) în luna mai 2018, la inițiativa președintelui Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Veronica Nikișina, membră a Colegiului pentru comerț al Comisiei Economice Eurasiatice, a spus în cadrul conferinței desfășurate la centrul de presă Sputnik Moldova în ce mod și în care condiții Republica Moldova ar putea să devină membră cu drepturi depline a UEEA.

Președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Ce a discutat Dodon cu liderul belarus – Detalii

„În ceea ce privește aderarea deplină a Moldovei la UEEA, aceasta este o chestiune ce ține de negocieri, după care va urma cererea din partea Moldovei pentru aderarea la Uniune în calitate de membru cu drepturi depline”, a menționat Nikișina.

Potrivit acesteia, după cererea înaintată de către Moldova, următoarele acțiuni pentru aderarea la Uniune sunt reglementate destul de clar.

„Dacă există voință politică și premise economice și dacă, totodată, vor fi respectate toate activitățile necesare pentru lansarea procesului de negocieri, iar setul de acțiuni care va urma este clar. Calea de parcurs pentru compatibilizarea legislației Moldovei și UEEA se întocmește destul de repede”, a adăugat Nikișina.

Aceasta a precizat că, după îndeplinirea acestor proceduri și a altora, va avea loc procesul de aderare la UEEA.

Anterior, directorul infrastructurii vamale a Comisiei Economice Eurasiatice, Baktîbek Baiserkeev, a declarat că nu este obligatoriu ca Moldova să aibă graniță pe uscat cu țările UEEA pentru a deveni membră a acestei organizații.

Fluxul de știri
0