Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a discutat Dodon cu liderul belarus – Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Igor Dodon
Președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Dodon a menționat că a vorbit cu Lukașenko despre reuniunea Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la reuniunea Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, care va avea loc pe 1 octombrie, la Erevan. El a comunicat despre asta pe pagina sa de Facebook, după o convorbire telefonică cu liderul belarus Alexandr Lukașenko.

Potrivit șefului statului, el a făcut cu Președintele Republicii Belarus un schimb de opinii cu privire la situația politică din ambele țări și din regiune, posibilitățile de extindere și aprofundare a relațiilor bilaterale.

”Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor în toate domeniile de interes comun. Am reiterat faptul că Republica Belarus este un partener de încredere al Republicii Moldova”, a menționat președintele.

Uniunea Economică Eurasiatică a fost creată în baza Uniunii Vamale dintre Rusia, Kazahstan, Belarus și a Spațiului Economic Unic. Este o organizație internațională regională de integrare economică. Actualmente, membri ai UEEA sunt Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia și Kirghizia. UEEA este una dintre cele mai mari uniuni economice, cu peste 183 milioane de consumatori. Funcționează în baza normelor universale și a principiilor OMC. A fost creată o piață comună, cu circulația liberă a mărfurilor, capitalurilor și forței de muncă.

În decembrie 2018, Republica Moldova a participat pentru prima dată la summit-ul UEEA în calitate de observator, după ce a devenit prima țară care a obținut un astfel de statut.

Fluxul de știri
0