Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Pentru Moldova, organizarea „TEFI-Sodrujestvo” este o mare onoare

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon, la ceremonia de încheiere a Festivalului „TEFI-Sodrujestvo”
Igor Dodon, la ceremonia de încheiere a Festivalului „TEFI-Sodrujestvo” - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ceremoniei de încheiere a Festivalului „TEFI-Sodrujestvo”, președintele Moldovei le-a mulțumit organizatorilor pentru decizia de a petrece acest eveniment în țara noastră și a declarat că filmul moldovenesc are viitor.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Pentru Moldova a fost o mare onoare să organizeze la Chișinău cel de al nouălea Festival Internațional de Televiziune „TEFI-Sodrujestvo”, a declarat la ceremonia de încheiere președintele Republicii Moldova Igor Dodon.

”Vreau să vă salut pe toți și să spun că pentru noi a fost o mare onoare faptul că am reușit să organizăm acest eveniment în Moldova. Anul trecut doar visam că cea de a noua ceremonie „TEFI” va avea loc la Chișinău”, a menționat șeful statului.

Potrivit acestuia, pământul moldovenesc a fost întotdeauna bogat în talente.

”Toți știu de Emil Loteanu și Mihai Volontir. Sunt convins că filmul moldovenesc are viitor. Sper că după acest forum în Moldova vor începe să apară filme bune. Am așteptat cu nerăbdare acest eveniment. Sper că va plăcut și vă mai invităm”, a conchis Dodon.

Cel de al nouălea Festival Internațional de Televiziune „TEFI-Sodrujestvo se desfășoară în capitala Moldovei în perioada 16-19 septembrie.

În anul 2019, pentru participarea la Festival au fost prezentate circa 80 de proiecte televizate din țările CSI și Țările Baltice.

La Chișinău vor sosi reprezentanți ai 12 țări: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Letonia, Lituania, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan, Estonia și Ucraina.

Ce este festivalul „TEFI-Sodrujestvo”

Grigori Fiodorov - Sputnik Moldova
Video
Participarea la Festivalul „TEFI-Sodrujestvo” oferă un plus de popularitate

Festivalul „TEFI-Sodrujestvo” a fost inițiat în 2011, anul celei de a 20-a aniversări a formării CSI. În această perioadă Festivalul s-a desfășurat în diverse orașe din țările CSI: Kiev, Nur-Sultan, Odesa, Baku, Erevan, Minsk, Tașkent.

În cadrul Festivalului activează un Consiliu de experți, se organizează master-classuri, discuții pe marginea lucrărilor de televiziune, dezbateri și mese rotunde pe teme de actualitate ale televiziunii moderne. Schimbul de opinii, dialogul deschis despre creație – toate acestea au un viu răsunet în rândul participanților. La ceremonia de închidere se face bilanțul Festivalului și se înmânează premii speciale.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik este partener informațional internațional al festivalului „TEFI-Sodrujestvo”, iar Sputnik Moldova este partener informațional în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0