Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rolul OSCE în soluționarea conflictului transnistrean – discuție la Externe

© Sputnik / Мирослав РотарьОБСЕ
ОБСЕ - Sputnik Moldova
Abonare
Rolul OSCE în reglementarea conflictului transnistrean a fost discutat în cadrul unei întrevederi la Ministerul de Externe.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Tatiana Molcean, a avut miercuri, 18 septembrie, o întrevedere cu secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, aflat în vizită la Chișinău.

În dimineața zilei, Thomas Greminger s-a întâlnit cu președintele Igor Dodon.

Interlocutorii, potrivit unui comunicat oficial, au discutat despre „evoluțiile în cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean, inclusiv chestiunile legate de retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană și distrugerea muniţiilor din depozitele de la Cobasna”.

Павильон информационного агентства Sputnik   - Sputnik Moldova
Societate
Lavrov: Discriminarea Sputnik și RT încalcă angajamentele asumate în cadrul OSCE

În cadrul întrevederii, Tatiana Molcean a mulțumit pentru „sprijinirea țării noastre în vederea soluționării acestui conflict, cu respectarea suveranității și integrității ei teritoriale și acordarea unui statut special regiunii transnistrene”.

Secretarul de stat și-a exprimat încrederea că OSCE „își va valorifica potențialul de care dispune în vederea sporirii eficienței mecanismelor de dialog și negocieri privind reglementarea conflictelor prelungite”.

„Tatiana Molcean a reiterat importanța deosebită pe care autoritățile moldovenești o acordă retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană și distrugerii muniţiilor din depozitele de la Cobasna, având convingerea că aceasta va contribui la crearea unei atmosfere propice pentru desfășurarea procesului de negocieri”, se arată în comunicatul oficial.

Totodată, Tatiana Molcean a solicitat „asistența OSCE în elaborarea unei expertize de securitate și asigurarea unui caracter transparent al procesului de distrugere a munițiilor rusești de la Cobasna”, potrivit sursei.

Interlocutorii au discutat și alte subiecte de pe agenda cooperării Republicii Moldova cu OSCE - drepturile omului, libertatea de exprimare, supremaţia legii, dezvoltarea unei societăţi inclusive şi tolerante etc.

Fluxul de știri
0